Yaz Meyvelerinin En Serinletici Hali: Ev Yapımı Meyveli Dondurmalar

Yaz Meyvelerinin En Serinletici Hali: Ev Yapımı Meyveli Dondurmalar

Yaz sıcaklarını hafifletecek, lezzeti ve serinletici özelliği ile mutfağınızın spesiyali olacak meyveli dondurma tarifleri için hazır mısınız? Ev yapımı dondurma ferahlığı ile tanışmanızı sağlayacak 3 özel tarif sizlerle: 

Yazın Favorisi: Vişneli Kremalı Dondurma 

Dondurmada mayhoş tatları seviyorsanız vişneli dondurmaya bayılacaksınız. Taze vişne parçalarının lezzeti artırdığı kolay dondurmayı yapabilirsiniz. 

Malzemeler: 

  • 3 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml süt kreması

Hazırlanışı: 

  • Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın. Üzerine toz şeker koyarak bir tencerede, kısık ateşte kaynamaya bırakın. 
  • Yarım saat pişen vişneleri ocaktan alın ve soğuması için dinlendirin. 
  • Blender yardımıyla karışımı iyice ezin. Dilerseniz biraz parçacıklı bırakabilirsiniz. 
  • Püreyi süzgeçten geçirin ve bir saklama kabında buzdolabına alın. 
  • Süt kremasını mikser ile 10 dakika çırpıp kıvam alınca buzdolabına kaldırın. 
  • İkisi de soğuyunca krema ile vişneleri karıştırın. 
  • Karışımı yayvan bir kaba koyarak derin dondurucuda bekletin. 2 saat sonra karıştırıp tekrar dondurucuya alın. Bu işlemi 3 kez tekrarladıktan sonra, yaklaşık 6 saat derin dondurucuda dinlenen dondurmanız yemeye hazır. 
Yaz Coşkusu: Çilekli Dondurma

Yaz meyvelerinin en güzellerinden çilek, salep ve süt ile buluşuyor. Ortaya buram buram çilek kokan, nefis bir dondurma çıkıyor. 

Malzemeler: 

  • Yarım kg çilek
  • 1 paket krema (soğuk)
  • 8 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı toz salep

Hazırlanışı: 

  • Çilekleri ayıklayın, dondurun. Donmuş çilekleri doğrayıcıdan geçirerek parçalayın. 
  • Soğuk krema, şeker, süt ve salebi karıştırın. İçine çilekleri ekleyip homojen bir karışım olana dek harmanlayın. 
  • Yayvan bir kaba aldığınız karışımı saat başı karıştırarak ortalama 5-6 saat dondurun. İşte meyveli dondurma hazır! İster külahta, ister kasede servis edebilirsiniz. 
Şeftalinin Dondurma Serüveni: Şeftalili Dondurma

Ev yapımı dondurma tarifi bu kez şeftali lezzetini evlerinize getiriyor. Nefis meyveli dondurmanın sırrı ise yalnızca süt ve şeker. 

Malzemeler: 

  • 4 adet şeftali
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker

Hazırlanışı: 

  • Şeftalileri soyun ve çekirdeklerini ayıklayın. 
  • Doğrayıcıdan geçirerek parçaladığınız şeftalilerin içine soğuk süt ve şekeri ekleyin. Blender ile püre haline getirin. 
  • Karışımı derin dondurucuya alın. Saat başı karıştırarak ortalama 6 saat dondurun. 
  • Kıvam aldığında servis edebilir, şeftali tadında ev yapımı dondurma keyfini doya doya yaşayabilirsiniz. 

Vişneli, çilekli, şeftalili tarifleri diğer meyvelerle de deneyebilirsiniz. Şeftali yerine kayısı, vişne yerine kiraz, çilek yerine ahududu kullanarak meyveli dondurmaları evde yapabilirsiniz. Afiyet olsun.