Yaz aylarında yapılan konserveler, kışın pratik bir şekilde yemek hazırlayabileceğimiz alternatifler oluşturuyor.
Günümüzde sağlıklı ve hızlı bir kahvaltı ya da ara öğün denildiğinde akla ilk gelen seçeneklerden biri müslidir.
Yelkende başarılı olmak için ekipmanların tam olması şarttır. Ayrıca vücudumuz yelken ile bir uyum içerisine girmeli ve dengeyi sağlamalıdır.
Lezzeti harika, ev yapımı, sağlıklı dondurma tariflerinden bazılarını sizler için bir araya getirdik.
Ege sardalyası daha iri ancak Marmara sardalyası daha yağlı ve lezzetlidir.
Kesilen etlerin ise mümkün olduğunca serin bir ortamda bekletilmesinde fayda bulunuyor.
Müsli, içerisinde lifli tahıllar, meyveler ve çikolata gibi lezzetler barındıran bir kahvaltılık gevrek çeşididir.
Bal kabağı, zengin besin değerlerine ve düşük kaloriye sahiptir.
Hemen hepimizin hayali olan karavan hayatına olan ilgi, özellikle pandemi sürecinde artış gösterdi.
Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte yeme kültüründe de farklılıklar oluştu.
Türk mutfağı, lezzetli yemekleriyle olduğu kadar sunum güzelliği ile de dikkat çeker.
Doğa, insan ve diğer canlıların hayatı için büyük öneme sahip olmasına rağmen, artan kirlilik ve yapılaşma nedeniyle kayıp yaşamaktadır.
Sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak olduğunuzdan daha genç görünmenizi sağlayabilir.
Buğday, arpa, çavdar gibi tahıl ürünlerinde bulunan gluten proteinine karşı vücut bağışıklık sisteminin alerjik bir tepkisi olarak tanımlanabilen çölyak hastalığı, genellikle 1 yaşından sonra gluten içeren besinlerin tüketilmesi ile kendini gösterir.
Macerayı seven doğa tutkunlarının gözde sporlarından biri olan rafting sezonu, kar sularının eridiği Mart, Nisan ve Mayıs aylarında başlar.
Dünyada ilk covid-19 vakası görüldüğünde hepimiz, bu sorunun birkaç ay içerisinde çözülebileceğini, uzun sürmeyeceğini düşündük.
Türk mutfağının en çok sevilen ve kullanılan sebzelerinden biri olan patates, hem sebze hem de et yemeklerinin vazgeçilmezidir.
Ramazan süresince metabolizma hızı öğün sayısının düşmesine bağlı olarak yavaşlar, aynı zamanda bağırsak hareketlerinde de düşme yaşanır.
Sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı olarak benimsemek gerekir. Bu da, sağlıklı besinler satın almak ya da sağlıklı pişirme ilkelerine uygun yemekler hazırlamaktan çok daha fazlasını gerektirir.
Açılımı “Yemeye Hazır Yemek” olan MRE, özel ambalajı ile içindeki besinlerin uzun yıllar zarar görmeden saklanmasını sağlayan, kolay taşınabilen, soğutma ya da ısıtma gereksinimi olmadan tüketilebilen yiyeceklerdir.
Susuzluk günlük hayatta herkesin sıkça yaşadığı bir durum. Ne kadar su içersek içelim, bazen susuzluk hissini ortadan kaldıramadığımız olur.
Bahar denince akla ilk gelen aktivitelerden birisi şüphesiz piknik yapmak.
Doğada yapılan uzun ve efor harcatan yürüyüş anlamına gelen trekking, doğanın kalbinde vakit geçirmenin ve şehrin gürültüsünden uzakta spor yapmanın en güzel yollarından biri.
Bulgur insanlar tarafından ilk işlenen gıda maddelerinden biridir. Tarihi 4 bin yıl öncesine kadar dayanan bulgur, günümüze dek pek çok uygarlık tarafından temel besin maddesi olarak kullanılmıştır
Ramazan ayında gün içinde su tüketememek ve gerekli enerjiyi alamamak bağışıklık sistemimizi olumsuz etkileyebilir.
Oruç ibadetinin yapıldığı ramazan ayında yeme düzeni tamamen değişir. İftar ve sahur olmak üzere öğünler, güneşin doğuş ve batış saatlerine göre ayarlanır.
Mutfaktaki ustalık düzeyiniz ne olursa olsun, bazı alışkanlıklar nedeniyle yemek yaparken farkında olmadan hataya düşüyor olabilirsiniz. Peki, mutfakta en sık yapılan hatalar nelerdir?
Koronavirüs sürecinde her tatilcinin bilmesi gereken noktaları ta!da! sizler için derledi. İşte tüm dünyada panik yaratan koronavirüsten korunmak için tatilcilere huzurlu tatil önerileri...
Sporcular için vücutta istenen yönde gelişim elde edilmesi, egzersiz performansının arttırılması, kas gelişimi ve onarımının desteklenmesi ve daha pek çok konuda doğru bir beslenme planının uygulanması kilit rol oynar.
Hem çiğ hem de pişirilerek tüketilen domatesler, kırmızı görünümleri ve leziz aromaları ile yaz aylarında mutfağın baş tacı oluyor.