Lezzetli Taze Fasulye Tarifleri ve Taze Fasulyenin Faydaları!
Düşük kalorili ve yüksek lif içeriğine sahip olan taze fasulye, vücudumuza pek çok yarar sağlayan besinlerden biridir. Gün içerisinde ihtiyacımız olan protein, folik asit, kalsiyum, demir, potasyum ihtiyaçlarımızı karşılamaya yardımcı olur. Aynı zamanda A, K, B6, C vitamini bakımından da zengin bir besin kaynağıdır.
Taze fasulyenin vücudumuz için faydaları şunlardır:
- Taze fasulye oldukça düşük kaloriye sahiptir. Lifli yapısı sayesinde vücudumuzdaki şeker ve kolesterol dengesini düzenlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin tercih edebileceği besin maddeleri arasındadır.
- İçerisinde barındırdığı antioksidanlar ile kolesterol seviyesini düzenler. Omega 3 maddesine sahip olan taze fasulye, bağışıklık sistemimizi güçlendirmesinin yanı sıra kalp ve damar hastalıklarının da oluşma riskini azaltır.
- Yüksek lif içerdiği için sindirim sistemi problemlerinde sıklıkla görülen kabızlık, reflü, ülser, hemoroid gibi sorunların önüne geçer.
- Göz sağlığı için de oldukça önem arz eden taze fasulye, göz yapısının fonksiyonlarını bozan ve görmede azalmaya neden olan sarı nokta hastalığının oluşmasını önlemeye yardımcı olur.
Hem sağlıklı hem de çok lezzetli olan taze fasulye ile yapılan tadına doyamayacağınız birkaç tarifi sizin için paylaştık.
Taze Fasulye Salatası
Renkli görüntüsüyle iştahınızı açacak bir salata tarifine ne dersiniz? İşte sağlık deposu olan besinler ile yapabileceğiniz taze fasulye salatasının tarifi...
- Malzemeler
- Yarım kilogram taze fasulye
- Birer adet havuç, biber ve pancar
- Birer tutam maydanoz, dereotu, nane
- Mısır taneleri
- 2-3 diş dövülmüş sarımsak
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Tuz
Yapılışı
Öncelikle taze fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye bölüyoruz. Sonrasında tencerenin dibine su koyarak taze fasulye ve havuçları bir arada buhara verip pişiriyoruz. Biberleri ise közleyip kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğruyoruz. Taze fasulyelerin suyunu süzüp bir kase içerisine alıyoruz. Üzerine havuç, biber, maydanoz, nane ve dereotunu ilave ediyoruz. Son olarak salatamıza sarımsak ekleyip zeytinyağlı sos ile servis etmeye hazırlıyoruz.
Taze Fasulye Kavurması
Üzerine kıracağınız yumurta ile lezzetine lezzet katan taze fasulye kavurmasının tarifi oldukça basit. Taze fasulye kavurmasının malzemelerine ve nasıl yapıldığına gelin birlikte bakalım.
Malzemeler
- Yarım kilogram fasulye
- 1 adet soğan
- İkişer adet biber ve domates
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
Öncelikle fasulyeleri güzelce yıkayıp kırıyoruz. Sonra tencereye sıvı yağ koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar kıvamına gelince biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domates, salça ve tuz ekleyerek biraz daha karıştırıyoruz. Daha sonra taze fasulyeleri ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen fasulyenin üzerine en son iki adet yumurta kırıp bir miktar daha pişirdikten sonra servis ediyoruz.
Ta!da! olarak sunduğumuz kolaylıkla tüketilebilen zeytinyağlı fasulye, hem sağlıklı hem de çok lezzetli olmasıyla birlikte sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Özenle seçilen malzemeler ile hijyenik koşullarda üretilen ve hiçbir koruyucu, trans yağ ya da katkı maddesi içermeyen zeytinyağlı taze fasulyeyi hemen sipariş verebilirsiniz.