tada!'dan Karamelli Türk Kahvesi

tada!'dan Karamelli Türk Kahvesi

Arabica kahve çekirdeklerinin eşsiz aroması, Türk kahvesiyle daha lezzetli bir hal alıyor. Kahve tutkunları olarak bu lezzeti zaten çok seviyoruz. Ancak alternatif bir lezzet arayışında olan kahve tutkunları için tada! olarak sıra dışı tarifimizi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Sahure Hanım Karamelli Türk Kahvesinde Arabica çekirdeklerinden gelen kahve aromasını, karamelin lezzetiyle birleştiriyoruz. Siz de gün içinde size eşlik edecek yepyeni bir kahveyi denemek isterseniz, tada! Karamelli Türk Kahvesini pişirmeye ne dersiniz?

Toz Karamel ve Az Kavrulmuş Kahve Harmanı: tada!’dan Karamelli Türk Kahvesi

Sahure Hanım Karamelli Türk kahvesi, orijinal Arabica kahve çekirdekleriyle Türkiye’de üretiliyor. Yumuşak içim için kahve çekirdekleri, öğütülmeden önce az miktarda kavruluyor. Böylece kahveyi pişirdiğinizde aromayı en ideal haliyle damağınızda hissedebiliyorsunuz. Bu içeceğin karameli ise kahve çekirdekleri öğütüldükten sonra ekleniyor. Karameli kahve aromasından rol çalmasın diye ideal oranlarda harmanlayarak evlerinize getiriyoruz.

Karamelli Türk Kahvesi Tarifi

Sahure Hanım Karamelli Türk kahvesini pişirmek son derece kolay. Üstelik bu kahve hem sıcak hem de buzlu şekilde tüketilebiliyor. Her iki şekilde de hazırlamanız için tarifi sizinle aşağıda paylaşıyoruz:

• Sıcak Karamelli Türk Kahvesi Tarifi: Cezvenin içine bir fincan içme suyu ekleyin. Ardından tepeleme iki çay kaşığı Sahure Hanım Karamelli Türk kahvesini bu suyla karıştırın. Sade kahve hazırlamak için şeker eklemenize tabii ki gerek yok. Ancak orta Türk kahvesi için 1 çay kaşığı, şekerli için ise iki çay kaşığı şekeri tam da noktada kahve ve su karışımına ekleyebilirsiniz. Güzelce karıştırdıktan sonra kahvenizi kısık ateşte pişirin. Kahve köpürdüğü an, köpüğü fincana alın. Kahveniz iyice kaynadıktan sonra fincana aktarın ve karamelli lezzetin tadını çıkarın.

• Buzlu Karamelli Türk Kahvesi Tarifi: Buradaki ilk adımlar sıcak kahve ile aynı aslında. Ancak, buzlu bir kahve hazırlayacaksınız, pişirme aşamasına geçmeden önce lezzet için damak tadınıza göre şeker eklemenizi öneriyoruz. Kahveyi ocakta pişirdikten sonraki adımda süzgeç kullanarak bir bardağa boşaltın ve soğumaya bırakın. Kahveniz soğuduktan sonra içine soğuk süt ve dilediğiniz kadar buz ekleyin.

Özellikle sıcak yaz günlerinde sütlü ve karamelli soğuk kahvenin, kış aylarında da tam kıvamındaki sıcak içeceğinizin tadını çıkarabilirsiniz. tada! lezzetli tatları sevenlerin her zaman yanında!