Zamandan Tasarruf Ettirecek Tarifler

 Kategori: Haberler

Yemek hazırlamak için vakti olmayanlar, işten eve geç dönenler, son anda misafiri çıkanlar! Sözümüz size. “Güzel, doyurucu bir yemek olsun ama hemen olsun” diyenler, sizleri de unutmadık! İşte karşınızda lezzetten ödün vermeden zamandan tasarruf ettirecek tarifler. Bu tarifleri çok seveceksiniz:

Hazır Tavuklu Fajita

Lezzetiyle büyüleyen ancak pişirme süresi göz korkutan fajita artık çok daha pratik!

Geniş bir tavayı ısıtın. 1 soğan, 1 kapya biber, 1 sarı biber ve 1 yeşil biberi uzun şeritler halinde doğrayın. Isınan tavada soğan ve biberleri 3 – 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile soteleyin. Soğanlar renk alıp biberler sertliğini biraz yitirdiğinde tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyon ekleyin. Daha acılı bir fajita için pul biber de kullanabilirsiniz. 2 – 3 yemek kaşığı soya sosu ekleyin ve karıştırarak bir süre pişirin. Tavaya 1 kutu (120 gr) ta!da! Hazır Tavuk ekleyin. Tavuk diğer malzemelerle özdeşleşene kadar, yemeği birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.

En Kolay Pizza: Tavada Lavaş Pizza

Pizza siparişi verseniz bu kadar kısa sürede yiyemezsiniz! En fazla 15 dakika süren bu pizza evde azar azar kalan malzemeleri değerlendirmek için de ideal bir yemek.

Lavaşın sığabileceği bir tavaya sıvı yağ sürerek ısıtın. 1 yemek kaşığı domates salçasına 1 bardak sıcak suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pizza sosu elde edin. Düşük sıcaklıktaki tavaya 1 lavaş yerleştirin, üzerine sos sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Şimdi üzerine aynı şekilde 2 lavaş daha yerleştirin.

 

Üçüncü kat lavaşın üzerine de pizza sosu ve kaşar peyniri ekledikten sonra en üste doğranmış 100 gram sucuk, doğranmış 4 – 5 adet mantar, bir yemek kaşığı mısır ve birkaç zeytin yerleştirin. İstediğiniz farklı malzemeler varsa onları da bu noktada ekleyebilirsiniz. Salçalı sosu son kez üzerinde gezdirin ve 2 – 3 dakika bu şekilde ocakta bekletin. En alttaki lavaş renk aldığında pizzayı bir tepsi veya geniş bir servis tabağına alın ve tavayı ters çevirerek üzerine kapatın. 2 – 3 dakika böyle bekleterek en üstteki malzemelerin tavanın sıcaklığı ile pişmesini sağlayın. Dilimleyerek servis edin ve afiyetle yiyin.

Bir Anda Ankara Tava

“Daha etli, daha iyi bir şey istiyorum ama hazırlamaya ne halim ne de vaktim var” diyenler için en iyi yemek ise ta!da! Ankara Tava! Üstelik hazırlık bile gerektirmiyor, sadece ısıtmanız yeterli. Harika, değil mi?

Koruyucu içermeyen, doğal tadında hazır yemek olan ta!da! Ankara Tava’yı tavaya dökerek 4 dakikada ısıtabilirsiniz. Bunun yerine dış ambalajını ve folyosunu çıkardıktan sonra orijinal kabı ile benmaride sıcak su içinde 4 dakikada veya mikrodalgada 2 – 3 dakikada ısıtabilir, vakit harcamadan en güzel yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Güncel Tarifler
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram