Yılbaşı Sofranız için Öneriler

 Kategori: Haberler

Yeni yılı kalabalık sokaklar ya da gürültülü mekanlar yerine ev sıcaklığında karşılamayı tercih edenlerden misiniz? Bu özel akşam için evinizde bir davet veriyorsanız, işin en zorlu kısımlarından biri yemek menüsünü hazırlamak. Misafirlerinizin hafızasına kazınacak bir yılbaşı sofrası için bu fikirlere göz atın.

Yılbaşı sofrası hazırlarken önemli olan her misafirinizin damak tadına hitap edecek lezzetleri sunabilmek. Bunun da yolu farklı lezzetlerin bir arada olduğu dengeli bir menü hazırlamak. Gününüzün büyük çoğunluğunu mutfakta geçirmemek için hazırlıklara önceden başlamanızda ve pratik tariflere ağırlık vermenizde fayda var.

Kanepelerle başlayın
Misafirlerinizin tüm akşam boyunca ara ara atıştırmak isteyeceğini göz önünde bulundurarak ekmek üstü lezzetlere menünüzde yer verebilirsiniz. Üstelik kanepe tarifleri, tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. ta!da! Hazır Tavuk, çeri domates, salatalık dilimleri, taze nane yaprakları, kornişon turşusu, çedar peyniri, mayonez ve hardal gibi soslar, kanepe tariflerinizde kullanabileceğiniz malzemelerden sadece birkaçı.

Mezesiz olmaz
Haydari, humus, fava gibi klasik mezelerin yanına farklı birkaç lezzet eklemek istiyorsanız bizden pratik bir öneri: 2 adet orta boy kerevizi rendeleyin ve kararmaması için limon suyuyla harmanlayın. Bir kutu ta!da! Hazır Tavuk’u iyice ufak parçalara ayırın, rendelenmiş kerevizin içine katın. Kereviz ve tavuğa elinizle kırdığınız bir avuç cevizi ekleyin, iyice karıştırın. Üzerine bir su bardağı süzme yoğurt ve iki yemek kaşığı mayonez ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Zevkinize göre süsleyerek servis edin.

Hindiye bu yıl izin verin
Yılbaşı menünüzde mutlaka hindiye yer vermeniz şart değil. Bir sefer de yenilikçi ana yemek seçenekleriyle misafirlerinizi şaşırtın. Mesela bu yılbaşı akşamı, menünüzün assolistliğini hindi dolması yerine beşamel soslu fırında tavuk yapsın. Üç yemek kaşığı tereyağında iki yemek kaşığı unu kavurun. Kavrulan una 2,5 su bardağı soğuk sütü azar azar ilave edin. Topak topak olmaması için sos koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Sosunuza isteğinize göre tuz, karabiber, rendelenmiş muskat cevizi ve yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Fırın kabına alıp içine 500 gram ta!da! Hazır Tavuk ekleyin. Üstüne yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi serpiştirin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram