Tavuklu Erişte

 Kategori: Haberler

Çin mutfağındaki etli noodle tarifleriyle benzer ama daha çok bizim damak tadımıza uygun, çok lezzetli, bir o kadar pratik bir erişte tarifi öğrenmek ister misiniz? Yanıtınız “Evet.” İse tavuklu erişte tarifimizi tarif defterinize ekleyip en kısa sürede pişirin!

Tavuklu Erişte

Malzemeler

-Yarım paket hazır yumurtalı erişte

-2 kutu ta!da! hazır tavuk

-1 bardak su

-2 dal taze soğan

-1 kırmızı biber

-2 sivri biber

-2 diş sarımsak

-Yarım çay bardağı konserve mısır

-Sıvı yağ ve tereyağı

-Tuz, beyaz biber

Hazırlanışı

-Arzu edilen miktarda tereyağı orta boy bir tencerede eritilir. Eriyen tereyağında yumurtalı erişteler birkaç dakika kavrulur. (Dilerseniz yumurtalı erişte yerine klasik erişte de kullanabilirsiniz.)

-Üzerine bir bardak su ve tuz eklenen erişteler su kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çektiğinde ocaktan alınır.

-Ayrı bir tencere ya da tavada kızdırılmış sıvı yağa ince ince doğranmış kırmızı ve sivri biberler sotelenir. Renkleri dönen malzemelerin üzerine taze soğan ve sarımsaklar da eklenir ve soteleme işlemi birkaç dakika daha devam eder.

-Mısırlar zaten pişmiş olacağından diğer malzemeler hazır hale geldiğinde son olarak mısırlar da katılır ve tüm sebzeler bir dakika kadar daha ocakta tutulur.

-Sebzeler bir kase içerisine alınır ve aynı tavada 2 kutu ta!da! hazır tavuk, bir miktar sıvı yağ ile çok az kızartılır. Hazır hale geldiğinde sotelenmiş sebzeleri pişen erişte ve tavuklar aynı tencerede bir araya getirilip harmanlanır.

-Son olarak dilediğiniz miktarda tuz ve beyaz biberi ekleyip (damak tadınıza göre farklı baharatlar da kullanabilirsiniz) yemeğinizi ocaktan alabilirsiniz.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram