Tavuk Sotenin Yanına Yakışan 10 Tarif

 Kategori: Haberler

Tavuğun en kolay ve lezzetli hali tavuk sote, sofrada yalnız kalmamalı! Tam deminde bir pilav, baharatlı enfes patates dilimleri, kolay bir salata, çıtır börek veya garnitürlerle beraber mükemmel bir ziyafet sofrası hazırlayabilirsiniz. Siz de tavuk sotenin yanında ne yapılır diye düşünüyorsanız, birbirinden leziz tavuk sote tamamlayıcı 10 tarif sizlerle:

Tam Deminde Pirinç Pilavı

Tavuk sotenin lezzetine lezzet katacak mükemmel bir pilav yapmaya hazır mısınız? Pirinç pilavı yapmadan önce pirincinizi 30 dakika kadar ılık suda bekletmelisiniz. Böylelikle fazla nişastasını atacaktır. Sonrasında 1 bardak pirince 1 bardak su ölçerek pilavınızı pişirebilirsiniz. Su yerine et suyu da kullanabilirsiniz. Yapılışı da oldukça basit: Islanan pirinçleri süzün. Tencerede dilediğiniz kadar tereyağını kızdırdıktan sonra isterseniz şehriyelerinizi koyun ve kavurun. Şehriyelerin rengi değiştiğinde pirinçleri atın ve biraz daha kavurun. Pilavın içine 1 adet kesme şeker koyarak beyaz rengini korumasını sağlayın, ılık suyu da ekledikten sonra kapağı kapalı şekilde, suyunu çekene kadar pişirin. Su kaynayana kadar ocağın altı açık, kaynadıktan sonra ise kısık olmalı. Pilav piştikten sonra, demini alması için kapağın altına kağıt havlu koymayı da unutmayın.

Domatesli Pilav

Domatesli pilavla da tavuk soteyi tamamlayabilirsiniz. 3 adet domatesi iyice rondodan geçirdikten sonra 2 kaşık tereyağı içinde, kısık ateşte sürekli çevirerek pişirmelisiniz. Domateslerin renginin bordoya döndüğünü fark ettiğinizde içine dinlenmiş pirinçleri atarak pirinç pilavı tarifinin pişirme tekniğini aynen uygulayabilirsiniz.

Baharatlı Çıtır Patatesler

Öncelikle patatesleri güzelce yıkayın ve elma dilim halinde doğrayın. Patatesleri 1 şişe sodanın içinde 1 saat kadar dinlendirin. Kenarda yarım bardak un, tuz ve dilediğiniz baharatları karıştırın. Kajun baharatınız varsa muhakkak ekleyin. Sodadan çıkardığınız patatesleri unlu karışıma bulayın ve sonra tekrar sodaya batırın. Bu esnada fırınınızı 200 derecede ısıtmış ve yağlı kağıt serili tepsinizi hazırlamış olmalısınız. Patatesleri tepsiye dizdikten sonra üstüne biraz ayçiçek yağı gezdirin ve fırına verin. Yaklaşık 1 saatte pişen bu enfes patatesler çıtır çıtır ve oldukça hafif oluyor.

Bulgur Pilavı 

Tencerenize 1 yemek kaşığı tereyağı koyun ve eritin. Kenarda 1 bardak bulguru yıkayın. Yağın içine biraz tel şehriye atıp kavurduktan sonra bulgurların suyu buharlaşana kadar çevirin. Üzerine 1 bardak et suyu ve tuz koyduktan sonra yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

Biberiyeli Bulgur Pilavı 

Eğer biraz yenilik peşindeyseniz bulgur pilavı tarifini biberiye ile taçlandırabilirsiniz. Pilavı yaparken şehriye koymadan yağın içine direkt bulgurları atabilir, ardından biberiyelerle biraz kavurduktan sonra 1’e 1 ölçüde et suyunu dökerek pişmeye bırakabilirsiniz.

Hafif bir Salata

Havuçlu bir roka salatası tavuk sotenin yanında çok iyi gider. Havuçları rendeledikten sonra doğradığınız rokalarla karıştırmalısınız. İçine ince doğramış salatalık ve maydanoz da eklemeyi unutmayın. Salatanın sosunda zeytinyağı, limon, tuz ve bir çay kaşığı kadar hardal kullanabilirsiniz. Bir dilim de çavdar ekmeği ile leziz ve besleyici bir öğün oluşturabilirsiniz.

Çıtır Börek 

Hazır yufkaları dörde bölerek kesmelisiniz. Kenarda yumurta, süt ve yağdan oluşan bir karışım hazırladıktan sonra bir yanda da lor peyniri ile maydanozu karıştırabilirsiniz. Yufkaların her bir parçasının üstüne önce yağlı karışımı ardından peynirli içi koyarak rulo yapıp sonra da yuvarlayın. Tek porsiyonluk gül böreklerinin üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verebilirsiniz. 180 derecede 35 dakika pişirmeniz yeterli.

Yalancı Boyoz

Yalancı boyoz ile tavuk sotenin lezzetine lezzet katabilirsiniz. 6 yufka için 1 bardak su ve 1 bardak yağ kullanabilirsiniz. Sıvı karışımı, açtığımız hazır yufkaların üzerine döktükten sonra ikiye katlayıp ardından gül şekli vererek tepsilere dizmelisiniz. Bir kenarda 1 şişe soda, 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı yağı karıştırdıktan sonra böreklerin üstüne dökün ve kapalı bir kapta 1 gece, buzdolabında bekletin. Sabah üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede ortalama 40 dakika pişirin. Tavuk soteler bile bu lezzeti kıskanacak.

Fırında Mantar

Eğer tavuk sotenin içine mantar koymadıysanız, yanına koyabilirsiniz. Mantarları güzelce yıkadıktan sonra saplarını çıkarmalısınız. Ardından biraz kaşar rendesi kullanabilirsiniz. Mantarların içine kaşarları koyduktan sonra aralara serpiştireceğiniz tereyağı ile beraber fırına atın. 180 derecede 20 dakika pişirdiğinizde tadına doyamayacaksınız.

Pekmezli Mantar

Eğer tatlı tuzlu karışık tatları seviyorsanız pekmezli mantarı denemelisiniz. Tavuk sotenin yanında da garnitür olarak keyifle sunabilirsiniz. Mantarların saplarını çıkardıktan sonra üzerlerine hafifçe tuz dökmelisiniz. Ardından bir kenarda hazırladığınız üzüm pekmezinden, her mantarın üzerine 1 çay kaşığı gelecek kadar dökebilir, üzerine biberiye serpiştirebilirsiniz. Tavada, orta ateşte 20 dakika kadar pişirmeniz yeterli. Afiyet olsun.

Güncel Tarifler
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram