Son Dakika Atıştırmalıkları

 Kategori: Haberler

Evde dizi izlerken canınız bir şeyler çektiğinde ya da beklenmedik misafirler geldiğinde hızlıca yapabileceğiniz birkaç atıştırmalık tarifini elinizin altında bulundurmanızda fayda var. İşte, hem hazırlaması hem de pişmesi kısa süren pratik atıştırmalık tarifleri…

 

Milföy Galeta

Malzemeler

-4 adet milföy hamuru

-Yumurta akı

-Çörek otu

-Susam

 

Hazırlanışı

-Derin dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında yumuşattığınız milföy hamurlarınızı ortadan ikiye kesin.

-Kestiğiniz milföyleri önce yumurta akına sonra isteğinize göre susam ve çörek otuna bulayın.

-Milföy hamurlarını elinizle hafif uzatıp kıvırarak yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

-180 °C’de üstleri kızarana kadar pişirin.

 

Baharatlı Nohut Çerezi

 

Malzemeler

-50 gram haşlanmış nohut

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 çay kaşığı kırmızı toz biber

-1/2 çay kaşığı toz sarımsak

-1/2 çay kaşığı tuz

 

Hazırlanışı

-Haşlanmış nohutların kabuklarını ayıklayın. Bu işlemi pratik şekilde yapmak için nohutları iki kağıt havlu arasına koyup fazla bastırmadan sağa sola hareket ettirebilirsiniz.

-Kabukları ayıklanmış nohutları zeytinyağı, kırmızı toz biber, toz sarımsak ve tuz ile harmanlayın.

-Yağ ve baharatlarla harmanlanmış nohutları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.

-Önceden 200 °C’de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. İsteğinize göre baharatları çeşitlendirebilirsiniz.

 

Hazır Tavuklu Kolay Börek

Malzemeler

-1 paket milföy hamuru

-2 kutu ta!da! Hazır Tavuk

-2 yemek kaşığı tereyağı

-2 su bardağı süt

-1 yumurta

-Tuz

-Karabiber

 

Hazırlanışı

-Geniş bir kasede hazır tavuğu çatalla iyice ezin.

-Bir tencerede ezilmiş tavuğu, sütü, tereyağını birleştirin. Tuz ve karabiber katın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra da ocağın altını kısarak çok az süt kalana kadar pişirmeye devam edin.

-İyi yumuşayan tavuğu soğumaya bırakın. Fırını -180 °C’de ısınmaya bırakın.

-Milföy hamurlarının ortasına soğuyan tavuktan koyun. Hamurun uçlarını birleştirerek üzerlerini çırpılmış yumurta sürün.

-Milföylerin üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram