Ramazan Pideleri İsraf Olmasın: Bayat Pideleri Değerlendirme Yolları

 Kategori: Haberler

Ramazan pidesi lezzeti ile sofraların baş tacı olsa da zaman zaman fazla alınıp bayatlayabilir. Bayat pideleri israf etmeden tüketmenin ise kolay yolları var. Siz de bayat ramazan pidelerini değerlendirmek istiyorsanız, buradaki tarifleri mutfağınızda deneyebilirsiniz.

Bayat Pidelerin Leziz Hali: Tavuklu Tirit

Geleneksel tirit yemeğine pratiklik katan tarifi hemen uygulayarak hızla iftar sofrasını bir ziyafet masasına çevirebilirsiniz. Yanında hafif bir salata ile menünüz hazır. Afiyet olsun.

Malzemeler:

2 Paket ta!da! Hazır Tavuk
Küçük Bir Pide (ekmek de olabilir)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Yarım Su Bardağı Rende Domates
3-4 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Diş Sarımsak Sarımsak
Konserve Tavuğun İçinden Çıkan Tavuk Suyu

Hazırlanışı:

Pideyi küp küp doğrayarak hafifçe kızartın, tabağın tabanına yerleştirin.
Tereyağını eritin, içine rende domates koyun.
Domatesler diriliğini kaybedince salçayı ekleyin ve kavurun.
Tuz gezdirin.
Konserve tavuğun suyunu sosa ilave edin.
Tabaktaki ekmekleri sos ile ıslatın.
Yoğurdu ezilmiş sarımsak ile karıştırın ve soslu ekmeklerin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
En son tavukları, yoğurt üstüne yerleştirerek servis edin.

Düğünlerin, misafir sofralarının vazgeçilmezi olan tirit, bu kez ramazan pidelerini değerlendirmek için sizlerle…

Başlı Başına Bir Efsane: Pideli Köfte

Bursa’nın meşhur pideli köftesini artan pidelerle yapabilir, efsanevi bir lezzet yakalayabilirsiniz.

Malzemeler:

500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
3-4 dal maydanoz
1 adet pide
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 domates

Yapılışı:

Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu güzelce sıkın.
Kıymayı, yumurta, soğan, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve doğranmış maydanozu geniş bir kapta güzelce karıştırın.
Köfte harcı hazır olduğuna buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
Köfteleri dilediğiniz şekli verdikten sonra ızgarada veya yapışmaz bir tavada yağsız şekilde kızartın.
Pideleri kareler halinde kesin ve üzerine 1 kaşık kadar tereyağı sürün. Fırına verin. 15 dakika kadar, kızarana kadar fırınlayın.
Domatesleri rendeleyin.
Sarımsakları soyduktan sonra güzelce ezin.
Kalan 1 yemek kaşığı tereyağı tavaya alın ve domatesleri yapa atın.
Domatesler biraz pişince üstüne sarımsakları ekleyin. Kısık ateşte suyu bitene kadar pişirin.
Yoğurdu çırparak pürüzsüzleştirin.
Servis için pideleri tabağa alın, üzerine kızarmış köfteleri dizin ve sosu dökün. Tabağın kenarına yoğurt ekleyerek, servis edebilirsiniz.

Mantının En Kolayı: Pide Mantısı

Mantı lezzetini aratmayan, ekmek mantısına Anadolu’da papara da denilir. Bu tarifi bayat ekmekle de yapabilirsiniz. Ramazan pidelerini hazırladıysanız, işte tarif:

Malzemeler:

Bir adet bayat pide
Bir yemek kaşığı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı tereyağı
250 gr dana kıyma
Bir yemek kaşığı biber salçası
Bir çay bardağı et suyu
Bir domates rendesi
Tuz, karabiber ve pul biber
200 gram yoğurt
3 diş sarımsak
3-4 dal maydanoz

Yapılışı:

Tereyağını tavaya alın ve eritin.
Pideleri küp küp doğrayın.
Pideleri kızmış yağın içine atın ve hafifçe kızartın.
Bir başka tavaya sıvı yağı ve kıymayı yavaşça ilave edin ve kıyma suyunu çekene dek kavurun.
Kıymanın üzerine domates püresini ve salçayı ekleyin, kavurmaya devam edin.
Kıymanın üzerine baharatları ve et suyunu koyun. Birkaç dakika sonra ocaktan alın.
Sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Maydanozları incecik kıyın.
Servis tabağının en altına kızaran ekmekleri koyun. Üstüne yoğurdu dökün, en üste kıymalı karışımı iyice yayın.
Maydanoz ile süsleyerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Güncel Tarifler
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram