Okurken İçinizi Isıtacak Besleyici Çorba Tarifleri

 Kategori: Haberler

Havaların bir sıcak bir soğuk olduğu günlerde soğuk algınlığına yakalanmak kaçınılmaz. İşte, soğuk kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalıklarla mücadele etmenize yardımcı olacak oldukça besleyici 3 çorba tarifi…

Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası

Tavuk suyu çorbalar, hastayken en çok tercih edilen çorbalardan biridir. Geleneksel tel şehriyeli çorbayı, tavuk suyuyla pişirerek besin yönünden zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler: 2 su bardağı tavuk suyu, 3 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı tel şehriye, 1 orta boy domates (rendelenmiş), 1 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanışı: Bir tencereye zeytinyağı, salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip biraz kavurun. Üzerine şehriyeyi ekleyin ve şehriyelerin renkleri değişene kadar kavurmaya devam edin. Limon suyu, tavuk suyu ve sıcak suyu yavaş yavaş tencereye ekleyin, eklerken karıştırmaya devam edin. Daha sonra isteğinize göre baharat ve tuz ekleyin. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alıp sıcak sıcak için.

Dilerseniz çorbanıza nohut ekleyerek protein ve lif miktarını artırabilir, çorbanızı daha da besleyici hale getirebilirsiniz.

Ezogelin Çorbası

Anadolu mutfağının en lezzetli çorbalarından Ezogelin Çorbası da hastalıkla baş etmenize yardımcı olur. Hazırlaması oldukça pratik olan Ezogelin Çorba’sı, içeriğindeki mercimek sayesinde oldukça besleyicidir.

Malzemeler: 2 çay bardağı mercimek, 2 yemek kaşığı pirinç, 3 yemek kaşığı bulgur, 1,5 litre sıcak su, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 orta boy kuru soğan, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı nane, isteğinize göre tuz.

Hazırlanışı: Bir tencerede dilimlenmiş soğanı ve sarımsağı tereyağı ile kavurun. Soğanlar diriliğini kaybedince üzerine salçayı ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra mercimeği, bulguru ve pirinci tencereye ekleyin. Üzerine 1,5 litre sıcak su ekleyin. Üzerine tuzu ilave edip yarım saat kadar pişirin. Mercimekler yumuşadığında hazır demektir.

Servis ederken üzerine limon sıkmayı ve pul biber serpmeyi unutmayın!

Düğün Çorbası

Düğün çorbası, Türk mutfağının içeriği en yoğun ve dolayısıyla en faydalı çorbalarından biri olarak bilinir. Etli ya da etsiz pişirilebilir. Dilerseniz nohut gibi kuru baklagiller ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz.

Malzemeler: 250 gram kuzu gerdan eti, 1,5 litre sıcak su. Terbiyesi için: 2 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurta sarısı.

Hazırlanışı: Bir tencerede etleri haşlayın. Et haşlanırken, yoğurt ve unu çırparak terbiyesini hazırlamaya başlayın. Üzerine yumurta sarısını ilave ederek iyice karıştırın. Etleri ufak ufak didikleyin. Didiklenmiş etleri terbiye karışımına ekleyerek çorba iyice kıvam alana kadar pişirin.

Soğuk algınlığına iyi gelecek ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olacak bu çorba tarifleri hastalıklarla baş etmenize yardımcı olabilir.

Hastayken yemek hazırlamakla uğraşmak istemiyorsanız ev yapımı çorba tadında olan pratik ta!da! hazır çorbaları 3 dakikada ısıtıp hemen içebilirsiniz. Hayatınızı kolaylaştıran bu pratik ürünleri Carrefour ve Migros gibi büyük zincir marketlerde ve 24 saatte kargo teslim ayrıcalığı ile linkteki satış sitemizden alabilirsiniz.

Güncel Tarifler
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram