Okul Çantasında Taşınabilir Pratik Yemek Tarifleri

 Kategori: Haberler

Çocukların sağlıklı ve düzenli beslenmesi, hiç kuşkusuz ki son derece önemli. Bu yüzden çocuğunuzun sizden uzakta olduğu okul saatlerinde ne yediğinden de emin olmalısınız. Bu noktada beslenme çantasına kolayca sığabilecek, çocuğunuzun sıkılmadan yiyebileceği, sizin de çok zaman ve efor kaybetmeden hazırlayabileceğiniz basit tarifler harika bir kurtarıcıya dönüşebiliyorlar. İşte okul çantasında taşınabilir pratik yemek tarifleri…

Yulaflı Tahinli Süt Tarifi

Malzemeler: 

  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 300 ml süt

Hazırlanışı: Yulafı, tahini, balı ve ardından sütü blender’a koyun ve homojen bir görüntü elde edene kadar karıştırın. Tek kişi için yeterli olan bu tarifi hazırlamak 10 dakikanızı bile almıyor.

Ton Balıklı Dürüm

Malzemeler: 

  • 1 adet lavaş
  • 80 gr konserve ton balığı
  • İstenilen oranda marul
  • İsteğe bağlı Akdeniz yeşillikleri
  • İstenilen oranda kapari
  • İstenilen oranda mısır
  • İstenilen oranda mayonez

Hazırlanışı: Ton balığı, Akdeniz yeşillikleri, kapari, mısır ve mayonezi bir kapta karıştırın. Ardından lavaşın içine dilediğiniz kadar marul koyun ve ton balıklı karışımdan ekleyip, sarın. Malzemeler konusunda esnek davranabilir, değişiklikler yapabilirsiniz.

Elmalı Peynirli Tost

Malzemeler: 

  • 2 dilim ekmek
  • İstenilen oranda ballı hardal
  • Yarım elma (ince dilimlenmiş şekilde)
  • 50-60 gr cheddar peyniri (ince dilimlenmiş şekilde)

Hazırlanışı: Bir dilimin üzerine ballı hardalı sürüp, diğerine cheddar peyniri ve elma dilimlerini koyun. Ardından diğer dilimle bu dilimin üzerini kapatarak tost makinesine yerleştirin. Peynirler eriyene kadar pişirin. Kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz.

Patatesli Kek: 

Malzemeler:

  • 2 adet küçük boy patates
  • 1 tutam dereotu
  • 1 adet yeşil soğan
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • İstenilen oranda tuz ve karabiber

Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp, küçük küpler şeklinde kesin. Yumurta, yağ ve yoğurdu patateslerin üzerine ekleyip, karıştırın. Ardından yeşillikleri ince ince keserek baharatlarla birlikte patatesli karışıma ekleyin. Son olarak unu ve kabartma tozunu da ekleyip, tamamen karışmalarını sağlayın ve 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Ek olarak bu tarif 3 – 4 kişiliktir.

Kavrulmuş Elma Püresi: 

Malzemeler: 

  • 6 adet ekşi elma (soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış şekilde)
  • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı bal

Hazırlanışı: Elmaları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin ve ardından dilimlenmiş elmaları tavaya ekleyin. Elmaların dışı yumuşayıp, kenarları siyahlaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Tavayı ateşten alıp, bu karışıma balı da ekleyin ve önceden 220 derecede ısıtılmış fırına koyarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Elmalar tamamen yumuşayıp, hafif karamelize olduktan sonra fırından alın ve çatalla ezerek ya da mutfak robotuyla karışımı püre haline getirin. Son olarak tuz ve limon suyuyla elma pürenizi tatlandırabilirsiniz.

Güncel Tarifler
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram