Klasik Tarife Modern Yorum: Hazır Tavuklu Kadınbudu Köfte

 Kategori: Haberler

Kadınbudu köfteyi seviyorsanız bu klasik yemeğin bir de ta!da! Hazır Tavuklu versiyonunu deneyin. Böylece lezzet repertuvarınıza hem pratik hem de lezzetli bir tarif ekleyebilirsiniz.

 

Malzemeler

-1 su bardağı pirinç

-500 gram ta!da! Hazır Tavuk

-Yarım demet maydanoz

-2 orta boy kuru soğan

-Kimyon

-Yenibahar

-Karabiber

-Tuz

-Kırmızıbiber

-1 adet yumurta

-Un

-Zeytinyağı

 

Hazırlanışı

-Pirinci ayıklayıp yıkayın. 2 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, sonra suyunu süzüp kenara alın.

-Soğanları küp küp doğrayın.

-Bir tavada iki yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.

-Maydanozu çok ince kıyın.

-Ta!Da! Hazır Tavuk’u geniş bir kase içinde leğeninizde çok küçük parçalara ayırın. İçine haşlanmış pirinç, kavrulmuş soğan, maydanoz, karabiber, kimyon, tuz ve yenibahar ekleyerek iyice yoğurun.

-Kadınbudu köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve ıslattığınız parçaları avucunuzda yuvarlayın. Elinizle yassılaştırarak oval köfteler elde edin.

-Tüm köfteleri aynı forma soktuktan sonra önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Orta kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.

-ta!da! Hazır Tavuk’lu kadınbudu köftelerinizi sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram