Her Lezzet Severin Mutfağında Olması Gereken Baharatlar

 Kategori: Haberler

Yemeklerinizin lezzetine lezzet katmak istiyor, mutfakta denemeler yapmayı seviyorsanız bu baharatları mutlaka elinizin altında bulundurun.

 

Karabiber

Her türlü lezzete yakışan, tariflerden eksik olmayan bir baharat klasiği… En ideali karabiberi tane halinde almak ve değirmende öğüterek taze taze kullanmak.

 

Toz kırmızı biber

Acıyı seviyorsanız bir-iki tutam toz kırmızı biberle tüm yemeklerinizi çeşnilendirebilirsiniz.

 

Pul biber
Türk mutfağının baş tacı baharatlardan biri olan pul biber, özellikle Doğu ve Güneydoğu mutfaklarının vazgeçilmezi. Çorbalardan et yemeklerine her şeye yakışır.

 

Tarçın

Sütlü tatlıların ve aşurenin üzerine çok yakışan tarçını kek ve kurabiye hamurlarınıza da bir tutam da olsa katmayı ihmal etmeyin.

 

Kimyon

Yoğun aromasıyla kimyon, en çok et yemeklerine yakışır. Özellikle köftenin lezzetine adeta sınıf atlatır.

 

Köri

Köri aslında tek bir Baharat değil, kişniş, zerdeçal, kimyon ve çemen gibi diğer baharatlarla hazırlanan bir karışım. Mutfakta lezzet deneyleri yapmayı seviyorsanız Hint mutfağıyla özdeşleşen köriyi alışveriş listenize ekleyin.

 

Kajun

Patates kızartmalarına ve tavuk yemeklerine çok yakışan ve son zamanlarda popülaritesi artan kajun da köri gibi zengin bir baharat karışımı. İçinde karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, soğan tozu, sarımsak tozu gibi farklı baharatlar var.

 

Sarımsak sosu

Sarımsak soyma, rendeleme işlemlerine üşendiğiniz zamanlarda, sarımsak tozu pratik bir çözüm olabilir.

 

Toz zencefil

Kurabiyelere kendine özgü bir koku ve aroma katan toz zencefili et marinasyonu yaparken de ufak miktarlarda kullanabilirsiniz.

 

Toz zerdeçal

Son yılların tartışmasız en popüler baharatı olan zerdeçal, bağışıklığı destekleyen kurkumin bileşeni sayesinde sağlıklı beslenmeyi önemseyenlerin vazgeçilmezi oldu. Zerdeçal, çorbalara ve fırınlanmış sebzelere çok yakışır. Ayrıca altın latte de denilen zerdeçallı sütü de özellikle kış aylarında bolca tüketebilirsiniz.

 

Kekik
Her türlü ızgara ete sınıf atlatan kekik, salata soslarına da bambaşka bir tat katar.

 

Biberiye
Kekikle beraber ızgarada pişen etler için eşsiz bir marinasyon baharatı. Ayrıca ev yapımı ekmekler için de mutlaka denenmesi gereken bir çeşni.

 

Muskat
Hint cevizi olarak da bilinen muskatı çorbalara, keklere, kurabiyelere taze taze rendeleyebilirsiniz.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram