Hazır tavuklu kızarmış pirinç

 Kategori: Haberler

Çin mutfağının en ünlü ve en leziz geleneksel yemeklerinden biri olan kızarmış pirinç, misafirlerinizi etkilemek için ideal bir tarif. Üstelik hazırlanması da kolay. ta!da! Hazır Tavuk’un pratikliği sayesinde yemeğiniz kısa sürede sofrada.

 

Malzemeler

1 su bardağı yasemin pirinç

2 adet yeşil soğan

2 yumurta

1 kutu ta!da Hazır Tavuk

1 adet havuç

Yarım su bardağı donmuş bezelye

2 yemek kaşığı soya sosu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

 

Hazırlanışı

-1.5 su bardağı suyu tencereye koyun, tuz ekleyin ve kaynatın.

-Kaynayan suyun içine pirinci ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pirinci karıştırın ve soğumaya bırakın.

-Hazır tavuğu elinizle ufak parçalara ayırın. Isıtılmış bir tavada üzerine 1 yemek kaşığı soya sosu ekleyerek 2 dakika çevirin.

-Havucu küp küp doğrayın, bezelye ve havucu 7 dakika haşlayın.

-Yeşil soğanı yıkayın ve incecik kıyın.

-Yumurtaları bir kase içine kırın, bir fiske tuzla çırpın.

-İyice kızdırdığınız wok tavasına 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Yağ iyice kızınca içine çırptığınız yumurtayı boşaltın. Tahta kaşıkla ya da chopstick’le hızlıca karıştırarak ve sık sık ters yüz ederek pişirin. Yumurtaları küçük parçalara bölün ve bir kaseye alın.

-2 yemek kaşığı zeytinyağını wok tavasına ekleyin. Hazır tavuğu ve haşlanmış sebzeleri tavaya atın. Üzerine kalan bir yemek kaşığı soya sosunu da ekleyin. Tüm malzemeleri 1 dakika yüksek ateşte çevirin.

-Sotelediğiniz hazır tavuğu ve sebzelerin üzerine haşlanmış pirinci poşaltın. Pirinç ısınana kadar tüm malzemeleri kavurun.

-Son olarak pişmiş yumurtaları da ekleyerek çok karıştırmadan ve yumurtaları dağıtmadan kısaca kavurun.

-Hazır tavuklu kızarmış pirincinizi sıcak sıcak servis edin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram