Geleneksel Ziyafet: ta!da! Hazır Tavuklu Islama

 Kategori: Haberler

Geleneksel mutfağımızın tek başına bir ziyafete bedel yemeklerinden ıslama, Sinop ve Kastamonu yörelerine özgü bir lezzet. Yufka, haşlanmış tavuk ve cevizle yapılan ıslama, zor gibi görünse de esasında son derece pratik bir tarif. Taze yufka yerine 2-3 günlük yufkayla yapıldığında daha iyi sonuç veren hazır tavuklu ıslama tarifi, dört kişiye rahatça yetecek bollukta. Tavukları yufkalara sararak, elle yemenin tadı bir başka.

 

Malzemeler

3 yufka

3 su bardağı tavuk suyu

3 kutu ta!da! Hazır Tavuk

1 su bardağı dövülmüş ceviz

 

Hazırlanışı

-Hazır tavukları elinizle didikleyin.

-Yuvarlak cam fırın tepsisine bir kepçe tavuk suyu ekleyin.

-Yufkaları rulo haline getirin ve küçük parçalar haline gelecek şekilde elinizle koparın. Tepsinin ortasını boş bırakaral yufkaları tavuk suyu koyduğunuz kaseye dizin.

-Dizdiğiniz yufkaların üzerine bir kepçe daha tavuk suyu gezdirin.

-Hazır tavukları yufkaların ortasına koyun. Üzerine de dövülmüş cevizi gezdirin.

-180 derecede 15 dakika fırınlayın ve sıcak sıcak servis  edin.

-İsteğe göre ıslamayı servis etmeden önce tereyağı eriterek tüm tepsinin üzerinde gezdirebilirsiniz.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram