Fırında Tavuklu Makarna

 Kategori: Haberler

Yarım saatte rahatlıkla hazırlanan beşamel soslu, tavuklu fırın makarna ile akşam yemeğinize lezzet katın. Çocukların da çok seveceği bu tarife isteğinize göre bezelye ve küp şeklinde doğranmış havuçları önceden haşlayarak ekleyebilirsiniz.

 

Malzemeler

1 paket fırın makarna

2 kutu ta!da! hazır tavuk

Tuz

Karabiber

100 gram taze kaşar

 

Beşamel sos için malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 ml. süt

 

Hazırlanışı

-Fırın makarnayı pakette yazan talimatlara göre haşlayın, süzün.

-ta!da! hazır tavuğu elinizle ufak parçalara ayırın.

-Beşamel sos için tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Un kavrulunca içine sütü ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.

-Cam fırın kabının içine önceden haşladığınız makarnayı koyun. Üzerine hazır tavuğu ve beşamel sosunu ekleyerek iyice  karıştırın. Son olarak taze kaşarı rendeleyin ve rende kaşarı makarnanın üzerine eşit şekilde dağıtın.

-Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyip, makarnanın üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram