Etin En Güzel ve Pratik Garnitürü, Çeşit Çeşit Patates Tarifleri

 Kategori: Haberler

Izgarada, mangalda veya fırında pişen nefis et, yanına patatesli garnitürü hak eder. Dakikalar içinde yapacağınız leziz tariflerle, et ile patatesin mükemmel uyumunu yakalayabilir, kolaylıkla misafir ağırlanacak sofralar kurabilirsiniz. Etin yanına ne yapılır diye kara kara düşünenlerdenseniz, biraz patates ile farklı farklı yan ürünler hazırlayabilirsiniz. Kolay tariflerin en zor yanı patatesleri haşlamak. O zahmete girmek istemezseniz hazır haşlanmış patatesleri tercih edebilirsiniz. Haşlanmış patatesler direkt kullanıma hazır olarak paketleniyor. ta!da! Sade Haşlanmış Baby Patates, ta!da! Biberiyeli Haşlanmış Baby Patates ve ta!da! Acılı, Biberiyeli Haşlanmış Baby Patates çeşitleri Migros ve Macrocenter marketlerde sizleri bekliyor. Özenle seçilen baby patatesleri kullanarak hazırlayacağınız birbirinden leziz patatesli garnitürler:

Sarımsaklı Biberiyeli Baby Patates

Etin yanına çok yakışan sıcak bir garnitür: Sarımsaklı biberiyeli baby patates. Üstelik ta!da! Hazır Baby Patates ile hazırlamak çok daha pratik. Beş dakikada hazırlayabileceğiniz garnitür, sarımsağın leziz aroması ve biberiyenin hoş kokusu ile kırmızı etin lezzetini katlıyor.

Malzemeler:

1 paket ta!da! Biberiyeli Haşlanmış Patates
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

2 diş sarımsağı aromasını verebilmesi için rendeleyin.
Tereyağını yavaşça tavada eritin.
Erimiş tereyağının içine rendelenmiş sarımsakları ekleyin.
Sarımsakları erimiş yağda kokusu çıkana kadar soteledikten sonra patatesleri ekleyip, kızarana kadar çevirin. Bu esnada tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederiz.
Et ızgaralar, soteler ve güveçlerin yanına sıcak garnitür olarak servis yapabilirsiniz.

Nefis Patatesli Alman Salatası

Soğuk patates garnitürü için tarif arayanlar Alman salatasının lezzetine doyamıyor. Hazırlaması yalnızca beş dakika alan tarif, akışkan sosu ile patatesi benzersiz bir tatla sofraya getiriyor. Sıcak etlerin yanına ferahlatıcı bir garnitür isterseniz nefis Alman salatasına bir şans verebilirsiniz.

Malzemeler:

1 paket ta!da! Sade Haşlanmış Baby Patates
2 yemek kaşığı sıvı hardal
5 yemek kaşığı mayonez (istek halinde 2 kaşığı sarımsaklı mayonez olabilir)
Birkaç dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
4 dal taze soğan
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi

Yapılışı:

ta!da! Sade Haşlanmış Baby Patates’i küp küp doğrayın.
Derin bir kap içine hardalı, mayonezi, sirkeyi, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyin. Güzelce çırparak homojen hale getirin.
Taze soğanları ince ince doğrayın ve sos karışımına atın.
Patatesleri soğanlı sosla karıştırarak servis edin.
Et yemeklerine çok yakışan salatayı soğuk olarak tüketebilir, birkaç dal maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Gökkuşağı Salatası

Malzemeler:

1 paket ta!da! Sade Haşlanmış Baby Patates
1 Kabak
1 Havuç
1-2 Salatalık
3 Kaşık Süzme Yoğurt
2 Diş Sarımsak

Yapılışı:

ta!da! Haşlanmış Patates’leri ezerek zeytinyağı ve tuz ile karıştırın.
Kenarda havucu rendeleyin ve fazla suyunu sıkın, içine biraz tuz atın.
Salatalıkları küçük küçük doğrayın ve süzme sarımsaklı yoğurtla karıştırın, tuzlayıp beklemeye alın.
Kabakları rendeledikten veya küçük küçük doğradıktan sonra fazla suyunu tülbentle sıkın ve bir tavada suyu bitene kadar pişirin. İçine varsa biraz dereotu da atabilirsiniz.
Boş bir cam kabın en altına patatesi güzelce yayın, üzerine kabaklarınızı, onun üstüne havuçları ve en üst katmana sarımsaklı salatalıkları döşeyin. Kolay mezenin üstünü zeytinyağı ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Et seven ve yanına ferah bir meze arayanlardansanız tercihiniz gökkuşağı salatası olmalı.

Kolay Patates Çanakları

Malzemeler:

1 Paket ta!da! Sade Haşlanmış Baby Patates
Zeytinyağı
Maydanoz
1 Kaşık Krema

Yapılışı:

1 Paket ta!da! Haşlanmış Baby Patates’i güzelce ezin, içine azıcık zeytinyağı, kıyılmış birkaç dal maydanoz ve bir kaşık krema koyarak püre haline getirin. Pul biber ekleyerek dinlenmeye alın.
Bir kenarda hazır konserve garnitürü açın ve süzme yoğurtla karıştırın. İçine bir kaşık mayonez ve sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Patatesleri ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin, sonra bir çay bardağının arkasıyla toplara bastırarak çanak oluşturun.
Çanaklarınızı buzdolabında iyice soğutun. Şekli katılaşan çanakların içine garnitürleri kaşıkla yerleştirin.
Kolaylıkla hazırlayabilir, hemen servis edebilirsiniz. Etin yanına çok yakışacağından eminiz.

Güncel Tarifler
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram