Bademli Ilık Tavuk Salatası

 Kategori: Haberler

Kafe menülerine yakışan düşük kalorili, bol lezzetli tavuk salatası, akşam yemeği için ideal bir tarif. Bademle tavuğun uyumu enfes. Portakal ise bu tarife apayrı bir aroma ve tazelik hissi katıyor.

 

Malzemeler

-2 orta boy portakal

-1 adet marul (Atom ya da Romaine)

-1 orta boy kırmızı biber

-Yarım kırmızı soğan

-Yarım su bardağı çiğ badem

-1 kutu ta!da! Hazır Tavuk

-1/3 su bardağı portakal suyu

-1 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 yemek kaşığı sirke

-2 yemek kaşığı Dijon hardalı

-Tuz, karabiber

 

Hazırlanışı

-İyice yıkadığınız marulu elinizle küçük parçalara ayırın.

-Kırmızı biberi ve kırmızı soğanı ince ince doğrayın.

-Portakalları soyun, dilimlere ayırın ve her bir dilimin üzerindeki kabuğu soyun. Kabuktan tamamen arındırdığınız portakal dilimlerinin her birini 4-5 eşit parçaya bölünecek şekilde tekrar dilimleyin.

-Geniş bir kapta marulu, kırmızı biberi, kırmızı soğanı ve portakalları karıştırın.

-Isıtılmış bir tavaya önce bir kaşık zeytinyağını ardından hazır tavukların ve ince kıyılmış çiğ bademleri ekleyin. İki dakika kavurun.

-Salatayı dört tabağa paylaştırın. Tavuklar henüz sıcakken salatanın üzerine eşit bölüştürün.

-Kalan zeytinyağını, sirkeyi, hardalı, karabiber ve tuzu bir kapta çırparak salata sosu hazırlayın. Salatalarınızın üstüne bu sosu gezdirerek servis edin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram