Tavada Domatesli ve Fesleğenli Börek Tarifi

 Kategori: Haberler

Kimi zaman beklenmedik bir misafire ikram etmek, kimi zaman da hafta sonu kahvaltı soframızı zenginleştirmek için pratik börek tariflerine ihtiyaç duyarız çünkü börek, herkesin severek yediği, sofraya zenginlik katan özel yemeklerden biridir. Favori börek türleri değişse de hiç kimse doğru malzemelerle hazırlanan lezzetli bir hamur işine hayır diyemez. Kısacık zamanda hazırlanıp servis edilebilen, tavada domatesli ve fesleğenli börek de mutfakta ustalığınızı kolayca gösterebileceğiniz özel bir lezzettir. İddia ediyoruz; bu hızlı börek tarifi ile dakikalar içerisinde kalpleri kazanacaksınız!

Tavada Domatesli ve Fesleğenli Börek İçin Gerekli Malzemeler

Hızlı börek tarifi mi arıyorsunuz? İşte size aynen uygulayabileceğiniz veya eklemelerle daha da kişiselleştirebileceğiniz bir tarif!

Klasik tarif için gereken malzemeler şu şekilde;

– 1 adet yumurta

– 1 adet iri domates 150 g beyaz peynir

– 200 g lor peyniri

– 1/4 demet fesleğen

– 2 adet yufka

– 100 gram tereyağı

Domatesli ve fesleğenli hızlı börek tarifi harcını oluştururken unutmamanız gereken nokta kolay pişen ürünler seçmenizdir. Buna dikkat ederek iç harcı istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz haşlanmış patates, soğan ya da önceden pişirdiğiniz kıyma gibi malzemelerden hazırladığınız harçları da kullanabilirsiniz. İçerisine fesleğen yerine maydanoz ekleyebilir, başka taze yeşillikleri katarak farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. Diyetteyseniz harçta yapacağınız küçük oynamalarla böreği daha da hafif hale getirebilirsiniz. Örneğin; pişirmede tereyağı yerine zeytinyağını tercih etmeye ne dersiniz? Ayrıca peynir çeşitlerini karıştırarak birlikte kullanabilir ya da sucuk, sosis, pastırma gibi et ürünleriyle zenginleştirebilirsiniz. Böreğiniz tavada çok kısa sürede pişecek ve servise hazır olacak.

Tavada Domatesli ve Fesleğenli Böreğin Hazırlanışı

Önce derin bir kap içerisine domatesi rendeleyin. Ardından beyaz peyniri de rendeleyerek aynı kaba alın. Üzerine lor peynirini ekleyip karıştırın. Fesleğenleri çok ince şekilde kıyın ve harca ekleyin. Daha sonra yumurtayı ve tereyağının 1/3 kadarını da üzerlerine katın. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp bulamaç kıvamında bir iç harç elde edin.

Tavanın alt tarafını yağlayın. Yufkalardan birini tavanın tabanına serin. İkinci yufkayı elinizle parçalayın ve birkaç kat kalınlığında olacak şekilde parçaları tavaya yerleştirin. Hazırladığınız iç harcı yufkaların üzerine koyun. Tavanızın kalınlığına göre gerekli olursa bu işlemi bir kat için daha tekrar edin. Alta serdiğiniz yufkanın kenarlarını kullanarak ve elinizde yufka parçası kaldıysa onları da ekleyerek harcın üstünü kapatın. Düzgün görünmüyorsa sakın telaşlanmayın çünkü pişerken düzelecektir. Böreği bir tabak ya kapak yardımıyla alt üst edin ve her çevirişte yağlayarak orta ateşte üstü nar gibi olana kadar pişirin. Son derece hafif bu enfes börek, yaklaşık 12 dakika içerisinde servise hazır olur. Elinize sağlık, afiyet olsun!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram