Mantıya Farklı Bir Bakış Açısı: Tavuklu Mantı

 Kategori: Haberler

Türk mutfağının en leziz, en sevilen yemeklerinden biri mantı. Mantıyı her gün yese de bıkmayacak olanlar kesin vardır, ama arada bir değişiklik iyi olabilir. Siz de değişik tarifleri denemekten hoşlanıyorsanız mantıyı bir de hazır tavukla hazırlamayı deneyin.

 

Malzemeler

Hamur için

-4 su bardağı un

-1,5-2 su bardağı su

-1 yumurta

-2 çay kaşığı tuz

 

Harcı için

-2 kutu ta!da! Hazır Tavuk

-Tuz

-Karabiber

 

Servis için

-2 su bardağı yoğurt

-2 diş sarımsak

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1 yemek kaşığı domates salçası

-1 yemek kaşığı biber salçası

 

Hazırlanışı

-Mantı hamurunu hazırlamak için unu geniş bir kaba alın ve ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı kırıp tuzunu ekleyin. Sert ıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar su ekleyerek yoğurun. Üzerini temiz nemli bir bezle kapattığınız hamuru 30 dakika dinlendirin.

-Mantının iç harcını hazırlamak için hazır tavukları elinizle diderek küçük parçalara ayırın. Tuz ve karabiber katın.

-Dinlenen mantı hamurunu dört bezeye ayırın. Tezgahın üstünü unlayarak merdaneyle hamuru ince açın.

-Hamuru karelere bölün, küçük karelerin ortasına hazır tavuklu harcı koyarak hamurların uç kısımlarını karşılıklı kapatarak ortada bohça gibi birleştirin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram