Anneler Günü Sürprizi: Annenize Harika Bir Kahvaltı Hazırlayın!

 Kategori: Haberler

Bu Anneler Günü’nde annenizi hem şaşırtıp hem de mutlu edecek enfes bir sürpriz yapmak ister misiniz? Yanıtınız “Evet!” ise Anneler Günü kahvaltısında bu pratik tariflerden birine mutlaka yer verin!

 

Orijinalini Aratmaz: Simit Pizza

Malzemeler:

-1 simit

-1 yemek kaşığı ketçap

-Kaşar peyniri

-Sucuk

-Çarliston biber

-Tuz, kekik

 

Hazırlanışı:

-Simidi yatay şekilde kesip iki parçaya ayırın. Her iki parçanın da iç kısmına ketçap sürün.

-Dilediğiniz miktarda; rendelenmiş kaşar peyniri, incecik doğranmış sucuk ve çarliston biberi sırasıyla simidin üzerine yerleştirin.

-Son olarak üzerine bir parça tuz ve kekik serpip önceden ısıtılmış 160 derece fırına verin.

-Kaşarlar eriyip sucuklar kızardığında fırından alıp sıcacık çay ile ikram edin.

 

Sağlıklı Beslenmeyi Seven Annelere: İki Malzemeli Pancake

Malzemeler:

-2 olgunlaşmış muz

-4 yumurta

-Tereyağı

 

Hazırlanışı

-Olgunlaşmış ve kolayca ezilebilecek 2 muzu bir çatal yardımıyla ezip püre haline getirin.

-Başka bir kapta 4 yumurtayı homojen hale gelene kadar iyice çırpın.

-Ezilen muz ve çırpılan yumurtaları tek bir kapta bir araya getirip karıştırın.

-Krep tavanıza az miktarda tereyağı alıp eritin ve üzerine bir kepçe dolusu muzlu yumurtalı karışımdan dökün. Arkalı önlü pişirin.

-Pancake şeklinde olması için karışımı tüm tavaya yaymak yerine küçük bir daire olmasına dikkat edin.

-Tüm karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Taze meyveler, bal ya da akçaağaç şurubu ile servis edin.

 

Hem Pratik Hem Pofuduk: Yufkadan Pişi

Malzemeler:

-1 yumurta

-1 yufka

-Kızartmak için sıvı yağ

 

Hazırlanışı:

-Bir kasede yumurtayı çırpın.

-Çırpılan yumurtayı düz bir yüzey üzerine açtığınız yufkaya sürün. Yumurtanın yufkanın her yerine sürüldüğüne dikkat edin.

-Yumurta sürülmüş yufkayı, 2 parmak genişliğinde bir kalınlığa ulaşana kadar uzun bir şerit halinde katlayın.

-Katlanan yufkayı bir bıçak yardımıyla kare şeklinde parçalara ayırın.

-Bir kaseye su doldurup kestiğiniz her bir parçayı bu kasede ıslatın. Sonrasında da sularının süzülmesi için bir süzgece alın. Bu esnada yağınızı kızdırmaya başlayın.

-1-2 dakika kadar süzgeçte kalan yufka parçalarını kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızaran yufkalar pişi gibi şişip pofuduk bir hal alacaktır. Yufkadan pişileri annenizin en sevdiği peynirlerle ve çay ile servis edin.

 

Besleyici ve Doyurucu: Avokadolu Peynirli Omlet

Malzemeler:

-1 yumurta

-Yarım avokado

-1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir

-1 domates

-1-2 dal dereotu

-1 yemek kaşığı zeytinyağı

-Tuz

 

Hazırlanışı:

-Avokado ve domatesi küçük küçük doğrayın.

-1 yemek kaşığı zeytinyağı, omlet tavanıza alıp ısıtın ve üzerine avokado ile domatesleri ekleyin.

-Avokado ve domatesler sotelenirken bir kasede; yumurta, tuz, incecik kıyılmış dereotu ve beyaz peyniri karıştırın.

-2-3 dakika pişen malzemelerin üzerine yumurtalı karışımı dökün.

-Pişen yumurtayı ocaktan alıp sıcak şekilde servis edin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kodu okuyamıyorsanız, yeni kod isteyin. captcha txt
0
0

Arama yapmak için yazın ve ENTER tuşuna basın

Facebook
Twitter
Instagram